sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Yöpuku 86cm

Päikkäriompelua.
Kaavakokeilu raglan-hihaiseen paitaan ja samalla jämäpalojen käyttöä. Kankaat valikoitui satunnaisesti, miten uskalsin nukkuvan vierestä kaapista kankaita kaivella.
Formula-kangas on Eurokankaan palalaarista, raitahousut on kierrätysmateriaalia (0,5€ maksanut paita kirppikseltä) ja kukkakankaan olen saanut.



Illalla sitten näkee miten sopii, vai sopiiko ja siltä pohjalta kaavan kuosittelua. Housujen kaava on oma leggarikaava muokattuna väljemmiksi yöhousu käyttöön.

lauantai 20. syyskuuta 2014

Paitoja ja housuja 116cm

Pojalle tarpeeseen t-paitoja koossa 116cm. Merirosvo kangas on Metsolasta ja raitatrikoo Eurokankaan palalaarista. Toiveena oli lego-lentokoneen kuva minkä kuvan näki lehdessä, mutta ihan en ole applikointiin tyytyväinen. Kaavat omia.






3kpl housuja koossa 116cm. Kaava oma. Turkoosit housut vasemmalla collegea, vihreä ja sininen joustofroteeta. Taskut oli housuissa päällä, mutta ne sai tuomion ja poistin ne. Seuraaviin housuihin siis taskut "normaalisti" saumaan.

Jumpsuit tytölle 86cm

Viileämmät ilmat alkavat saapua, joten jumpsuiteille varmasti tulee käyttöä. Ja oli taas aika harjoitella vetoketjujen ompelua, mikä sujui ihan hyvin. Huppu tuotti hiukan päänvaivaa, kun halusin sauman piiloon. Yhden neulan onnistuin katkaisemaan, kun osui vetoketjun metalliin. Jumpsuitit on omalla kaavalla tehty.

Tähtikangas on ihanan pehmeää ja paksua collegea Eurokankaan palalaarista, hupun vuorikangas on punaista trikoota. Pupu on joustofroteeta Metsolasta, hupussa omista kangasvarastoista löytynyttä pilvitrikoota.


lauantai 13. syyskuuta 2014

86/92 applikoitu mekko ja leggarit 86

Tytölle tehtynä muumiapplikaatiolla collegemekko koossa 86/92. Hihoihin jätetty kääntövara, mikä lisää mekon käyttöikää mahdollisesti tunikamittaiseksi asti. Yläosa mekosta tehty omalla kaavalla ja alaosa leikattu vapaasti leventäen alaspäin. Legginssit omalla hyväksi havaitulla kaavalla.







Legginsejä tehdessä kaksoisneula teki hyppytikkiä. Koneen putsausten ja öljyämisten ja kiroamisten jälkeen syyksi paljastui lankatapin valahtaminen alaspäin. Varmaan lankaa vaihtaessa olen vahingossa tappia tökkäissyt. Muuta syytä hypyille en löytänyt. Huh, jo tuli pelästys että hyppytikitön ja ei yhtään kranttu langoille Elnani alkaa temppuilemaan 7kk käytön jälkeen. Mutta ei onneksi, taas toimii moitteetta!
Koneeni Elnan ompelukone ja Berninan saumuri toimivat kyllä moitteettomasti, mikä helpottaa suunnattomasti ompelua. Ei tule hyppytikkiä tai ole ongelmia lankojen tai neulojen kanssa, kaikki kelpaa. Jos ongelmia on, niin usein se on käyttäjän joku huolimattomuus.