maanantai 1. joulukuuta 2014

Housuja, leggareita, paita koossa 92cm

Viime aikaiset ompelukset on joka välissä suuntautuneet tytölle perushousuihin ja paitoihin ja leggareihin velourista ja joustofroteesta. Ajatuksena, josko lämmittäisivät hiukan enemmän talvella kuin trikoo. Väljyyttä ja pituutta myös lisäten, jotta alle mahtuisi vielä villakerrasto ja housut menisi myös keväällä lahkeiden puolesta. Housuissa olen testaillut erilaisia vyötäröitä, että löytyisi minulle se siisteiten ja helpoiten onnistuva tapa.

Vihreät olleet käytössä vähän enemmän jo ja tähdet tehty silitysarkeilla. Hyvin on pesut kestäneet. Punaiset velouria ja vihreä ja ruskea-valkoinen helmitaulu joustofrotee.


Paita velouria. Nyt tuntuu että kantitkin jo onnistuu niin kuin pitää ja jopa kokolapun muistin laittaa ja se jopa pysyy kiinni kun usein jää repsottamaan.

Palomies neulos housuihin kokeilin jälleen ommella kuminauhan ensin saumurilla housuun kiinni ja sitten tikata päältä. Ei vaan meinaa onnistua niin kuin haluaisin. Paremmilta nuo kuminauhakujat näyttävät ja onnistuvat. Mutta jääräpäisenä, ihan varmasti vielä parit housut kokeilen tätäkin ennen kuin luovutan.Ja lopuksi ajattelin ottaa kivoja sovituskuvia ompeluista esitelläkseni niitä tässä blogissa. Sovituskuvat kuitenkin kertovat hiukan enemmän verraten lattiakuviin. Mutta kamerassa kaikki kuvat oli tätä luokkaa, että taidanpa luovuttaa tällä erää asian kanssa.
Angry birds t-paitakin valmistunut hiljakkain, mihin tuli hiukan liikaa pituutta, mutta eipä tyttö juoksentele selkä paljaana.

Kaavat: Omat kaikissa
Kankaat: helmitaulu joustofrotee hannan kangas, muut facebook kirpputori
Silitysarkit: Pikku Piltti

4 kommenttia:

 1. Saat kyllä todella siistiä jälkeä ompelemalla! Just hyviä perusvaatteita, joita varmasti tulee käytettyä paljon. Sovituskuvien ottaminen on kyllä lasten kanssa mielenkiintoinen projekti :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusvaatetta tulee eniten käytettyä ja sitä on mukava ommellakin. On kyllä toi kuvien ottaminen hiukan haasteellista välillä. Ja kun kamera on perus karvalakki, niin välillä aivan toivotonta.

   Poista
 2. Sinullahan on täällä vaikka mitä, ei kyllä uskoisi, että olet vasta reilun vuoden harrastanut ompelua! Yritin laittaa tuon yhteydenottolomakkeen kautta äsken viestiä sinulle, en tiedä tuleeko perille, kun jäi junnaamaan, mutta tarvitsisin siis yhteystietosi, jotta voin lähettää sinulle infoa kässäkirjahaasteesta. Sähköpostiosoitteeni löytyy blogini oikeasta laidasta, laitatko viestiä tulemaan :)Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit kurkkaamassa!
   Laitan sinulle viestiä. Innolla odotankin lisäinfoa :)

   Poista