torstai 19. maaliskuuta 2015

Farkut ja paita 92/98

Kevät saapuu ja kirkkaita värejä mielellään ompelee. Housut joustofarkusta ja paita joustofroteeta. Paidan resoreiksi valikoitui keltaiset kukkien keskustan mukaan. Samaa farkkua olen käyttänyt aiemmin laukkuun. Heather-kaava on aika väljä mitoitukseltaan ja varmasti sopisi myös pienemmästä koosta väljyys ja pituus isommasta. Mutta itse tykkään mallista, lehdessä on kaavakokoa 170cm asti. Suunnitteilla onkin kokeilla itsellekin paitaa tällä mallilla, mukavan rento ja väljä.
 Housuihin etsin kaavaa lehdistä mitä kotoa löytyy. Sammareihin käytin yhtä kaavaa, mutta mielellään sitä muitakin testaa. Tähän kaava löytyi v.2012 lehdestä, Pipe Leg. Muutokseksi tein kuminauhavyötärökaistaleen napin ja vetoketjun sijaan. Ajattelin sen helpommaksi näin 2-vuotiaalle. Farkuista tuli sopivat, väljyys hyvä. Lahkeet hiukan pitkät käyttää ilman kenkiä. Tikkaukset tein huomaamattomiksi lähes farkun värisellä langalla.


 


 Ja tottakai taskut paitaan! Taskut on tärkeät pikkuaarteille.

Kankaat: 
-Housujen joustofarkku Kangastukku
-Paita joustofrotee fb kirpputori

Kaavat:
-Paita OB 6/14 Heather 98cm
-Farkut OB 1/12 Pipe Leg 92cm, muokattuna kuminauha vyötärökaistale

p.s. nyt jälkeenpäin paitaa katsoessa mietin menikö kukat väärinpäin? Mitä mieltä olet?


6 kommenttia:

 1. Voi miten keväisen ihana asukokonaisuus! Nuo farkut on oikeat namit. Minusta nuo kukat on ihan oikein, en muista yhtään miten ne luonnossa kasvaa. Onko pidemmät terälehdet aurinkoon päin vai kummin se meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitin kankaan ja se on Metsolan Hippie. Siellä kuvassa kukat on toisin päin :) mutta eipä tuo menoa haitanne.
   Kiitos Hanna!

   Poista
 2. Ei kyllä mitään hajua noista kukista :).Punainen on ihana väri ja kukkapaita sopii vallan mainiosti tähän vuodenaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä punainen onkin ihanan kirkkaan punainen. Kukat taisi livahtaa väärinpäin, mutta ei se tälläisessä kuosissa haittaa :)
   Kiitos Krista!

   Poista
 3. Ihanalta näyttää! pst. Kukat saattaa olla tarkoitettu katsottavaksi just toisinpäin, eli isommat terälehdet kuuluis alapuolelle, mutta mitäpäs tuosta! :)

  VastaaPoista