sunnuntai 16. elokuuta 2015

Masi Pallopää ja muuta surauttelua

Tyttö katsoo uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, kyllästymättä, Monsterit-elokuvia (okei ne on k7, ja tyttö vasta kohta 3, mutta ollaan niitä katsottu yhdessä). Hän bongaa Masi Pallopään joka paikasta, lehdistä, kaupasta.. ja toiveena on ollut Masi Pallopää vaate. Sehän se oli tytölle tehtävä. Mietin applikointia, mutta tuumasin sen aikaa vieväksi ja onnistuminen applikoinnissa tuntuu olevan itselläni hiukan arpapeliä. Maalauskin olisi hyvä vaihtoehto, sillä juuri ostin kangasvärejä, mutta, noh, täytyisi ehkä tehdä joku koeversio ensin. Sitten muistin, että olin ostanut silityskalvoja. Löytyi sopivat värit ja ei muuta kuin piirtämään Masin kuva yksinkertaistettuna ja leikkelin sen kalvosta. Mekkoon valikoitui Marimekon trikoot. Koska korallia (?) ei ollut tarpeeksi hihoihin tähän kaavaan, niin jatkoin mintunvihreällä. Ja jotta tulisi jotenkin yhtenäisyyttä, kanttasin kaula-aukon ja jatkoin helmaa samalla trikoolla. Mintunvihreä onkin muuten tytön lempiväri tällä hetkellä!

Tässäpä Masi Pallopäätä tytölle ja oli onnessaan kun mekon näki :)

Huppareilla on ollut kova käyttöaste tänä kesänä! Tässä taas yksi vuoritettuna.




Pyöräily on päivän sana! Usea kilometri menee helposti polkiessa. Aina välillä pysähdytään ihastelemaan ja tutkimaan luonnon ihmeitä. On se aina yhtä hämmästyttävää ja kummastuttavaa, mitä tuolla ulkona voikaan nähdä!



 
Housut joustocollegesta. Näihin testasin urakalla peittaria, sivusaumoihin, missä paksuus vaihtelee taskujen kohdalla sekä lahjeresoreihin. Aluksi tuli muutama hyppytikki ja purkamiseksihan se meni, kun yhtään hyppyä ei saa olla. Kolmannella kerralla sitten onnistui, huomasin kyllä lopuksi että neulalangat olisi voinut olla aavistuksen tiukemmat. Vyötäröllä on kuminauha, minkä saumuroin ensin reunaan ja käänsin. Kuminauhan päälle en kyllä onnistunut peitetikkiä saamaan (3 kokeilua riitti), joten vaihdoin suosiolla ketjutikkiin. Takatasku sai strasseista sydämen. Koko 104cm.


Leggarit omalla kaavalla.


Tässäpä taas nippu tytölle vaatetta. Hyvin on valmistunut sateisina päivinä, nyt kyllä aurinkoidet päivät vetää pihalle. Pojillekin jotain toiveiden pohjalta valmistunut, niistä lisää myöhemmin.



Kankaat:
-Mekko Marimekko
-Huppari ja leggarit Verson puoti
-hupparin vuori Eurokangas
-Joustocollegea en muista mistä tullut

Kaavat:
-Mekko OB 6/14 Kimono Sleeve 98cm
-Housut ja leggarit, oma kaava
-Huppari OB 6/14 Happy Combo


Nauttikaahan auringosta ja lämmöstä!

10 kommenttia:

  1. Onpa siellä valmistunut paljon vaatetta. Itsekin tätytyisi ommella parit legginssit ja paidat isommille tytöille, enempään ei ole tarvetta. Tosi kiva piristysruiske tuossa mekossa erivärinen helma ja hihansuut, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusvaatetta onkin taas tullut ommeltua. Minua aina vaan naurattaa hupparin ompelu, tuntuu että joka kerta onnistun jotain "säätämään" vaikka niitä on tullut jo paljon tehtyä.
      Kiitos Krista!

      Poista
  2. Hieno kooste upeita vaatteita. Niin kivat sävyt kaikissa vaatteissa. Pyöräily lasten kanssa on niin leppoista:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöräily on kyllä tosi kivaa, kiva kun nuorimmainenkin vihdoin oppi. Tosin jarrutusta vielä vähän treenaillaan.
      Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Masi on hienon näköinen, ihanan sävyinen mekko! Kivan pirteät nuo eriväriset kaitaleet hihoissa, helmassa ja pääntiellä. Raikas kokonaisuus. Olet taas ehtinyt tekemään kivoja vaatteita!

    VastaaPoista
  4. Mukavan ja hienon setin olet ommellut. Masi-mekko on kyllä ihan paras:) Silityskalvoista saa kyllä vaikka mitä kivaa tehtyä, mukavaa näpertelyä. Tein joskus aikoja sitten eräälle tyttöselle synttärilahjaksi erivärisistä silityskalvoista setin ja mukaan vielä yksivärisen t-paidan, että saa itse askarrella mieleisen kuvan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin ihan unohtaa koko silityskalvot, mutta täytyykin ottaa ne nyt ahkerampaan käyttöön. Tosi kiva synttärilahjaidea, kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Hauskat vaatteet, varmasti mieleiset kaikki!

    VastaaPoista