sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Omaan vaatekaappiin täydennystä

Olen ommellut verrattain aika paljon, varsinkin itselleni, viime aikoina, mutta tänne blogiin ei meinaa ehtiä postailemaan, tai jos ehtisi niin ei ole kuvaajaa. Jos sattuisi muistamaan kuvien ottoa kun olisi kuvaajia, niin vaatteissa on tietysti juuri joku räkäklöntti tai ketsuppitahra keskellä paitaa. Toisaalta, sehän on vain lapsiperheen elämää ja mikä kivointa, ompelut pääsevät heti käyttöön eikä jää lojumaan kaappiin. Viime aikoina onkin tullut päivitettyä koko poppoon vaatekaappia. Paljon lähti kiertoon, kirpparille ja myös reikäiset/pinttyneet joko uusiokäyttöön tai roskiin. Ja jälleen tuli vastaan vaatetta, mitä ei oikeastaan ole edes käytetty, tälläisiä meillä on mm.jäykät farkut ja kauluspaidat sekä tytöllä oli muutama mekko mitä ei millään suostunut päälleen laittamaan. Pojat varsinkin pitäisivät kiinni lempivaatteistaan, vaikka lahkeet alkaisi olla jo lyhyet ja reikiäkin vähän siellä sun täällä.

Ostin vihreää farkkua ja tiikeritrikoota poikien vaatteita varten. Mutta niinhän siinä kävi, että ne pääsiikin minun omaan käyttööni. Farkut on suosikki vaatteeni, joten niitä ei voi olla liikaa. Peruspaitojakin tarvitsen ehdottomasti lisää, niitä on ehkä tylsin tehdä tai ostaa. Hävettävää ihan myöntää kuinka kulahtaneita peruspaitoja kaapissani oikein olikaan! Tästä paitakaavasta on tullut yksi suosikeistani. Se on mukavan väljä ja jotenkin tuntuu malliltaan ihan minulta. Olenkin etsinyt sellaista mukavaa peruskaavaa, mikä tuntuu hyvältä. Farkkuihin on kaava, mitä olen aiemminkin käyttänyt. Vielä sitä pikkuisen muokkailin ja huomasin että vielä seuraaviin voisin tehdä pieniä muutoksia. Onkohan se kaava koskaan täysin valmis? Mutta ehkä siitä alkuperäisestä kaavasta on enää etu- ja takakaarroke muokkaamatta, muuten olen tainnut joka kohtaa hieman muutella.

Tässä vihreät farkut ja trikoopaita koossa S.









Kankaat:
-Farkkukangas kestovaippakauppa
-Tiikeritrikoo Tyyne-Esteri (taitaa olla NOSH:n kangas)

Kaavat:
-Farkut Burda 3/2013 malli 104 Housut koko 36 (taitaa olla etu-ja takakaarroke enää alkuperäisestä kaavasta muokkaamatta)
-lasten OB 2/2000 T-paita (3/4 hihat) 170cm n.10cm helmaa pidennettynä

6 kommenttia:

  1. Upeet farkut, hyvin istuu! Haluaisin itsellenikin istuvat housut. T-paita sopii hyvin housuihin, kiva kun sait itsellesikin vaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä itselleni ompelu onkin ollut mukavaa. Selkeästi olen saanut lisää väriä elämääni. Ja koska vihaan kaupoissa vaatteiden sovittelua ja ostamista, niin tämä ompelu passaa hyvin. Ei tarvitse kuin kankaita shoppailla ;)
      Kiitos Hieno tar!

      Poista
  2. Hyvännäköinen asu ja sävyt hienot. Istuu muuten päällesi loistavasti !

    VastaaPoista
  3. Mahtavat farkut ja paita! Minä kyllä ihailen sinua, kun jaksat tuota farkkukaavaa muokata kerta toisensa jälkeen. Näyttää niin hyvin istuville nämä sun farkut. Minä olen laiskistunut kaavoja muokkaamaan, kun tuntuu, että kroppa muuttuu vähän väliä johonkin suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että jos ne ensimmäiset farkut olisi menneet pieleen, niin en varmasti olisi enempää farkkuja itselleni tehnyt. Kaavojen muokkailu ei kyllä ole minunkaan lempipuuhaa, kun en koskaan tiedä teenkö sen oikein. Lopputulosta saa aina jännittää.
      Kiitos Hanna Mi!

      Poista