sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Trikoopaitoja ja merinokerrasto koossa S

Ompeluryhmässä saatiin ostaa kangasta, mistä ompelin itselleni 2 paitaa. Kangas oli mieleiseni, mutta olikin hieman vaikea pohtia mitä siitä haluaisin tehdä. Toisaalta en nähnyt kaikkea samassa vaatteessa, mutta värien puolesta tiesin yhdistämisen olevan hieman haastavaa. Tongin kangaskasoja enkä tietyti löytänyt mitään sopivaa yksiväristä enkä edes mustaa trikoota. Joten valinta tapahtui niiden epäsopivien joukosta.

Tämä tunika valmistui ensin. Kaavaa ei taaskaan ollut, vaan laitoin t-paidan kankaan päälle ja lähdin siitä mallailemaan ensin miten haluan kuviot. Se olikin haastavaa, kun oli tietysti monta mahdollisuutta ja ideaa. Kun pääsin lopputulokseen leikkasin kangasta reilulla kädellä. Hihat on holkkihihat.

Se yhdistettävä kangas olikin se seuraavaksi vaikein tehtävä. Mallailin kankaan kanssa erivärisiä tummia trikoita. Koska tosiaan ei kaapissa ollut kuin pieni pala mustaa trikoota, päädyin laittamaan tälläistä aika lirua mustahtavaa trikoota taakse. Ihan en vielä tiedä tuliko huti päätös, täyty asiaa pohtia tunikaa pitäessä, sillä ehkä vähän turhan erisävyinen tuo on.
Pakkasessa kuvauksessa oli hauskaa ja kylmää. Mittari oli laskenut lukemiin -22.Tämän paidan kuvaajaksi otin 3v tytön. Tässä hänen taidonnäytettään :)
Tuli sitä jotain säähänkin sopviaa tehtyä, koska joka vuosihan se talvi yllättää kylmyydellään. Tein siis merinokerraston itselleni ja hyvin kasvot peittävän kypärämyssyn. Minähän työmatkapyöräilen ympäri vuoden ja hiihtoonkin olen taas hurahtanut ja juostuakin tulee. Kunhan tämä flunssa tästä nyt taas hellittää niin pääsee urheilemaan. Näillä pakkasilla helposti  paleltuu kasvot. Aiemmin minulla ei olekaan ollut merinokerrastoa ja kerrasta rakastuin. Sehän on mahdottoman lämmin!


Kaavat:
-tunika ja toppi omat
-Merino kypärämyssy oma
-merino housut Ob 5/14 Sammalikko 36 (muokattuna omien mittojen mukaiseksi ja sivusaumattomaksi ja vyötäröä matalammaksi) 
-merinopaita Ob 5/13 Monday Basic (olkasauma muokattu pois)

Kankaat:
-toppi ja tunika etuosa ompeluryhmästä. Topin takaosa trikoo kangastukku ja tunikan takaosan mustahtava trikoo kangaskapina
-musta ja tumman harmaa merinovilla jyvaskylankangaskauppa
-punainen ja lime merinovilla fb kirppikseltä

8 kommenttia:

 1. Kivoja! Sinä saitkin paljon aikaan tuosta kangaspalasta. Minun omani lojuu vielä keskeneräisenä, leikkelin kyllä jo joulunpyhinä, mutta ompelu ei ole oikein edistynyt...
  Merinovillainen alusasu on varmasti ihana näillä pakkasilla <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla olen seuraillut mitä kaikkea tuosta kankaasta kenelläkin syntyy. Itselleni jäi vielä muutama tilkku, muuten on kangas käytetty. Nyt vasta tajuan miksi merinovillaa mainostetaan, on todella sen arvoinen materiaali. Lapsilla onkin kerrastot siitä olleet, mutta jostain syystä aina itse jää viimeiseksi.
   Kiitos Manda!

   Poista
 2. Tosi hieno toi sinun holkkihihainen pusero, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 3. Hyvälle näyttää! Minustakin on ollut mielenkiintoista seurata tämän kankaan tiimoilta tehtyjä vaatteita, sun paitasi on tosi kaunis!

  VastaaPoista