keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vastavärit

HommaHuone-blogin maaliskuun haasteena on vastavärit. Itse olen kyllä huono väreissä, paljon en tiedä vastaväreistä, enkä ulkoa muista kylmiä ja lämpimiä värejä. Vaatteet teen ja pidän oman tunteen mukaan, sisustuskin sitä on. Joskus on miettinyt pitäisikö oikeasti hieman opiskella värejä, kun nyt ompeleekin itse vaatteet. Mutta toisaalta, onneksi on google jos joskus tarvitsee tutkia asiaa :)

Kangasvaihtareilla olinkin sopivasti vaihtanut kukkakankaan kesämekko mielessä. Sen huomasinkin sopivan vallan hyvin vastaväri haasteeseen. Punainen-vihreä yhdistelmänä, en tiedä oikein tykätäkö vai ei. Etsin kaavoja lehdistäni simppeliin hihattomaan mekkoon, mutta en löytänyt. Etsin siis viime kesältä jääneen mekon ja se mallina kankaan päällä leikkelin mekon. Kaula-aukon ja kädentiet kanttasin samalla kankaalla. Helmaa rypytin framilonilla ja tein siitä pitkän. Koska nyt jo maaliskuun alussa alkaa kesävaatteiden teko, niin toivotaan kunnon intiaanikesää. Tyttö nappasikin mekon heti päällensä paininjalan alta ja toivoin saavani muutaman sovituskuvan. Sovituskuvaaminen on kyllä hiukan epätoivoista meillä :D 
Arvon prinsessa oli myös sitä mieltä, että prinsessalla tarvitsee olla hanskat kädessä. Ja koska muita sopivia ei heti löytynyt, pistettiin lapaset käteen. Prinsessakausi siis saapunut meillekin.


 
 Koska haasteeseen kuului myös musta-valkoinen, ompelin 7v pojalle tarpeeseen uudet joustofrotee housut ja trikoisen hupparin kengurutaskulla. Housut on ihan perusmalliset taskuilla. Koska edelliset housut olivat suhteellisen leveät hoikalle pojalleni, nyt hieman kaventelin niitä. Trikoohuppariin lisäsin kengurutaskun pojan toiveesta. 

 


 Kaavat:
-Mekko oma
-housut OB 4/15 Juggler 128cm pituus, kavennettu muutaman sentin kauttaaltaan
-huppari OB 1/16 Teepee 128cm kengurutasku lisättynä

Kankaat:
-kukkakangas vaihtareilta (lillestoff)
-joustofrotee Kangaskapina
-jalkapallo trikoo Jonic6 kommenttia:

 1. Hienoa, olet ollut ahkera ja nopea. Huomaatko, että tuossa pojan paidassakin osuu minun silmääni vastaväriparit sininen ja oranssi? Mustavalkoinen ja vastavärit sopivat myös hyvin yhteen. Mekko on kaunis malliltaan ja nuo värit tulevat hehkumaan kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs muuten paidassa onkin vastaväreinä sininen-oranssi. Itse en tosiaan ole kauhean väritietoinen. Siltäkin osin haasteesi on kiva, kun tulee tutkittua värejä ja väreihin kiinnitettyä enemmän huomiota.
   Kiitos Sanne-Maija!

   Poista
 2. Ihanan kesäinen mekko! Tosi kivat värit :)

  VastaaPoista
 3. Minä en ole erityisemmin tykännyt punaisen ja vihreän yhdistelmästä, mutta tässä mekossa näyttää kyllä tosi hyvältä! Suloinen prinsessa kauniine mekkoineen :)! Kiva idea tuo kengurutasku pojan paidassa, tosi hyvän näköinen paita!

  VastaaPoista