maanantai 1. elokuuta 2016

Ompelukuumeen selätystä tytölle 110cm

 Kesäloman alku koitti ja ompelukuumeen selätys aloitettu perusvaatteilla koossa 110cm. Ompelukuume oli kova ja lomalla onkin ihanaa, kun heti aamusta ei tarvitse sännätä mihinkään eikä illallakaan ole kova kiire nukkumaan. Koska ompelukuume oli kova, aloitin perusvaatteilla. Nyt voikin sitten tarkemmin katsella kaappeihin mitä oikeasti tarvitsee.

 Syksyn koittaminen mielessä ja tein pitkähihisia paitoja ja yhdet housut. Ompelun jälkeen huomasin jonkun hempeilykauden koittaneen vaatteiden värisävyistä päätellen. Noh, ehkä suurin syy oli se, että kankaat on pitkään kaapissa olleet ja tyttö niihin tykästyi kun esittelin. Keskimmäisestä perhoskankaasta oli suunnitteilla jotain tosi hienoa mekkoa, mutta päädyin tulokseen, että pitkähihaisena paitana on käyttöikä pisin.

HommaHuoneen elokuun värihaasteena on murretut sävyt. Itselleni taittavat, kylmät, murretut yms. erilaiset värisävyt laittavat aina googlen hakukoneen toimimaan. Mutta kyllähän noista paidoista murrettuja sävyjä mielestäni löytyy. Eikö? Tässä siis heti osallistuminen myös värihaasteeseen. Housut syntyi valkoisesta joustofroteesta. Ehkä pahin mahdollinen värivalinta kohta 4v lapselle :D  


Kaavat:
-Paidat: Ob 6/14 Ensemble 110cm, lyhythihaiset muokattu samasta kaavasta
-Housut: Ob 6/14 Back-to-front hieman levennetty ja lisätty taskut

Ihania kesäpäiviä! 
Nautitaan lämmöstä ja valosta, kun sitä vielä riittää!

7 kommenttia: