lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tämän kesän hitti vaate? - It's cold in Finland

Ajattelin tehdä itselleni kesämekon, mutta vilkaisu ikkunasta ulos houkutteli tekemään jotain muuta. Ja onhan nyt sentäs ollut aika lämmin kesäkuu verraten viime vuoden kesäkuuhun! Ja tänään on jo mukavasti aurinko paistanut aamupäivän sateiden jälkeen.

Tein siis hupparin. Vinovetoketjuhuppareita on viime aikoina näkynyt paljon, halusin itsekin kokeilla sellaisen tehdä. Lehtiä selailemalla löytyi onneksi kaavakin, itselleni en tohdi vielä alkaa kaavoittamaan itse ja kokeilemaan osuiko oikeaan.

Tässä on yhdistetty kahta hiukan eri sävyistä collegea. Toinen hiha ja etukappale on harmahtavat, muuten huppari on tuollaista hieman sinertävää. Vetoketju on violetti. Minulle on kertynyt jonkin verran vetoketjuja, viimeiseksi tilasin niitä kimppatilauksen mukana Virosta. Mutta silti oikean mittaista ei taaskaan ollut. Pätkäsin vetoketjun sopivaksi ja toisen puolen pää piiloutui hupun alle, toiseen laitoin kangasta eteen pienen palasen. Huppua en vuorittanut.


Taskusta lähikuvaa.Hupparin kangas on aivan unelmanpehmeää ja paksua collegea kestovaippakaupasta. Kaavana on Kelopuu Ob Woman 5/14 koossa 36. Lisäsin hieman suuremmat saumanvarat kauttaaltaan, koska ohjeessa ollut käytössä joustava kangas. Tämä malli on todella helppo ja nopea ommella. Ja vaikuttaa vastaavaan kokoaan hienosti. 


 
Kaava:
-Ob Woman 5/14 Kelopuu

Kangas:


4 kommenttia:

 1. Ei ole kyllä kelien suhteen harmittanut yhtään, että loma alkaa vasta viikon päästä:) Todella kivannäköisen hupparin olet ommellut. Vino ja erivärinen vetoketju on hieno yksityiskohta takissa. Minulla on yksi vinovetoketjuhuppari, joka alkaa olla jo niin kauhtunut, että uudelle olisi tilausta. Huppari on aika erikoisen mallinen, niin voisin purkaa sen osiin, kun käytetty ihan loppuun ja tehdä siitä kaavat uuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvään aikaan loma ajoitettu, taisi säätiedote lupailla vähän lämpöisempää :). Ei se viileyskään niin minua haittaa, mutta olisi satamatta koko ajan.
   Vanhasta hupparista olisikin hyvä tehdä kaavat, näkisi samalla ompelurakenteen. Itselläni välillä nyrjähtää aivot ohjeita tavatessa, kokeilemalla on minun helpompi tajuta ompelujärjestys.

   Poista
 2. Todella hyvän näköinen huppari! Tykkään tuon valitsemasi kontrastivärin yhteensopivuudesta harmaaseen, violetti toimii niin hyvin tässä! Minunkin pitäisi ommella itselle huppari, mutta se on ollut listalla jo vuosia. Näillä keleillä kyllä olisi paikallaan lämpöiset vaatteet.

  VastaaPoista