maanantai 6. heinäkuuta 2015

Farkkushortsit ja painijanselkätoppi

Kesä! Se tuli sittenkin, ainakin hetkeksi. 
Tein itselleni farkkushortsit ja painijanselkätopin. Poika 8v toimi kuvaajana.


Farkut tein saman kaavan mukaan kuin aiemmatkin housuni, nämä vain pätkäsin shortsi mittaan. Edelleen tein pieniä muutoksia kaavaan, mm.kavensin hiukan lantion ja vyötärön seudulta. Painijanselkätopin kaavan piirsin H&M:n toppia mukaillen. Takaosan kaarsin hiukan pidemmäksi kuin etuosan. Mietin miten huolittelen topin kaula-aukon ja käsiaukot vai jättäisikö huolittelematta. Päädyin kanttaukseen.

 


 Näihin housuihin tein kuminauhavyötärön. Kaavat:
-Shortsit:  Burda 3/2013 malli 104 Housut koko 36 (nyt jo reilusti muokattuna)
Toppi:oma

Kankaat:
-shortsien joustofarkku kestovaippakauppa 
 -toppi Wildies Jersey Selia, valkoista trikoota topin selkäpuolella en muista mistä ostettu


6 kommenttia:

 1. Toivotaan että noin hyvää kesäasua saisi käyttää vielä monta kertaa! Jos ei tänä kesänä niin sitten jonakin muuna hellekesänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkaavasti näyttää, että tuli seuraavien kesien vaatteet näistä!
   Kiitos Hieno tar!

   Poista
 2. Juuri sellainen asu, jota minäkin käyttäisin paljon (jos kroppa kestäisi)! Istuva toppi ja shortsit, todella hyvin olet saanut muokattua kaavat. Onnistunut kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shortsit ja toppi on kyllä ehdottomasti minun lempivaatteet kesällä. Housujen kaava alkaa olla mieleinen, jotain pientä hienosäätöä vyötärö vielä tarvitsee.. äh, niin kuin aina kaikki omat tekeleet! Koskaan ei ole täysin valmis vaan aina löytää jotain parannettavaa.
   Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Siinäpä ihana kesäsetti! Hienoa kun olet saanut housukaavan muokattua itsellesi, omaa en saa muokattua millään..jospa ensi kesäksi:D pojalla on selvästi kuvaajan ainesta, kiva kun pääsee äidin harrastukseen osallistumaan mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housujen kaavoitus ja ompelu oli kyllä aikamoinen peikko ja asetin sen tavoitteeksi itselleni tälle vuotta. Kaavoituksen kanssa joutuu kyllä tekemään töitä. Nyt on sitten jo kolmet housut tehtynä ja yhdet leikattuna :)
   Kiitos Villa Pipo!

   Poista