torstai 9. heinäkuuta 2015

Vaatteita itselleni - Clothes for meYksi hyvä puoli viileässä ja sateisessa kesässä on; tulee ommeltua. Edes aamukahvia ei ole huvittanut mennä ulos juomaan, on tullut sekin tehtyä saumurin ja ompelukoneen äärellä. Olen etsinyt itselleni toppi kaavaa, olen piirtänyt sen vanhan hyvän topin mukaan, olen kokeillut paria eri toppikaavaa Ottobrestä, mutta aina muutoksia on joutunut tekemään, että olisi mieleinen. Ja mikä onkaan ärsyttävämpää kuin säätää tälläisen perusvaatteen, kuten topin kanssa. Noh, parit viime topit olevan vain laittanut vanhan topin kankaan päälle ja saksinut menemään. Kas, nehän onnistui yllättävän hyvin. Tässä yksi näistä saksituista, ehkä lempparini.  Kankaan väri oli itselleni vähän ohi mieltymysten, mutta rohkeasti sitä tilasin ajatellen omaa vaatetta. Kankaana se ei kuitenkaan kauheasti sytyttänyt. Päätin kuitenkin tehdä siitä itselleni topin. Valmiina siitä tulikin oikein kiva. Kangasta jäi vielä tytön caprileggareihin, katsotaan josko saisin niistäkin kuvaa laitettua.


 Ja koska tosiaan ilmat jatkaa suht viileänä ja tuuli on navakka, oli tehtävä toppien kanssa pidettäväksi liehukepaita. Tähän katsoin mallia Tehtaamo-blogista, kaavan pohjana MIW. On muuten helppo ja nopea tehdä. Kangas on lirua ja ohutta viskoositrikoota. Reunat huolittelin kaksoisneulalla. Kangas ei riittänyt pitkiin hihoihin, sillä olin tilannut kangasta toisenlaiseen malliin. Mietinkin pitäisikö sitä vain tilata aina hiukan ekstraa, kun tuppaa suunnitelmat siinä vaiheessa muuttumaan kun kankaan saa käteen.
Kaavat:
-Liehuketakki MIW + Tehtaamo -blogi
-Toppi vapaasti saksien vanhaa toppia mukaillen

Kankaat:
-Toppi Tyyne-Esteri
-Liehukepaita Kangaskapina

8 kommenttia:

 1. Toppi on tosi kivannäköinen ja kangas sopii siihen mahdottoman hyvin. Liehukepaita on hieno ja sopii topin päälle loistavasti. Liehukepaita saisi olla myös minun kaapissani:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan väriskaalan omissakin vaatteissa lisääntyneen kun aloin ommella. Ennen käytin suht tylsiä värejä, nyt tulee rohkeammin kokeiltua kaikenlaista. Liehukepaita kyllä on ehdoton vaatekaapissa, käy monenlaiseen menoon.
   Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Tosi kiva setti ja monenlaista muutakin kivaa olit ommellut itsellesi, ihana se edellinenkin toppi! Hyvinhän tuohon liehukkeeseen sopii tuonkin mittaiset hihat, sopivasti lämmittävät viileänä kesäpäivänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liehukepaita onkin ollut kovassa käytössä, aika tylsät kesäilmat olleet.
   Kiitos Krista!

   Poista
 3. hyvännäköiset toppi ja liehukepaita!

  VastaaPoista
 4. Molemmat näyttävät taas niin hyviltä! Topin väri sopii minusta hyvin sinulle. Minäkin tykkään paljon pitää noita liehuketakkisia. Hihat näyttävät tuon pituisena kivalle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista