maanantai 18. tammikuuta 2016

Prinsessaa tytölle.

Osallistuin kimppatilaukseen Ruotsista. Selailin mitä ostaisi ja tyttö sattui tulemaan viereen ja näki prinsessoja ja niitä kauniin vaativasti pyyteli, joten pitihän niitä ostaa. Eipä tuo taida Frozenista vielä sen enempää tietää, mutta ei tuota kuosia pysty tällä hetkellä välttämään. Tuntuu, että on frozenia joka paikassa. Viikonloppuna sitten ompelin prinsessoja koossa 104cm. Kovasti kuvittelin tekeväni jo seuraavaa kokoa tytölle kaappiin, mutta taisi käydä niin että tämän hetkinen käyttövaatepino vain kasvoi. Täytyykin alkaa piirrellä jo koon 110cm kaavoja.



 Koska ostin vain 0,5m palasen, piti hihoja jatkaa raidalla.



 Jotta prinsessa ähkyltä vältyttäisiin, tein myös jotain muuta. Lyhythihaiseen paitaan kyselin tytöltä minkä kuvan haluaa ja punainen kissa oli toiveena. Kuvahaulla sitten löytyi kissa, joka tassulla koittaa saada perhosta kiinni. Sen kuvan piirsin paperille kuvahaun kuvaa apuna käyttäen ja paperista piirsin silityskalvon nurjalle ja leikkasin irti.



 Hihat ja helman tikkailin peitetikkikoneen nurjaommel päälle päin koristeompeleeksi. Peittarilla nämä onkin nopea ommella, ompelukoneen koristeompeleet tuntuu nykyään tosi hitaalle. Ompelukoneessani ei myöskään ole paininjalan puristuksen säätöä. joten se helposti venyttää trikoota.




 Ylemmät mekko ja paita sekä keijuleggarit valmistui nopeasti, mutta tämä viininpunainen-violetti mekko vastusti loppuun saakka. Pitkästä aikaa teki mieli surauttaa tiskirättejä koko mekosta, kun alkoi hermot mennä. Ensiksi ompelin tuon frozen kuvan trikoon nurjalle puolelle. Sen purin pois ja ompelin uudelleen oikealle puolelle. Sitten aloin kasata takakappaletta ja huomasin leikanneeni violetin trikoon väärin päin, eli nurja puoli tulisi eteen. Voi että kun sapetti! Violettia trikoota ei tietysti ollut jäljellä enää riittävästi uuteen palaseen. No, onneksi pala oli reilu, niin sain sen käännettyä ja leikattua siitä hieman ehkä hassun mallisen, takakappaleen jatkoksi. Sitten ompelin hihat kasaan, niissä sentään kaikki sujui. Seuraavaksi aloin tehdä taskuja. Ensin tuli joku aivopieru ja ompelin taskunsuut kiinni. Varmaan siksi, kun tavallisesti ompelen taskupussit. Eikun purkamaan. Onneksi oli pari pientä palaa violettia trikoota jäljellä, niin sain vielä uuden taskut leikattua. Sitten onnistuikin taskut tehdä ja tikata kiinni. Kasasin mekon ja katsoin sitä ja ei voinut kuin nauraa..










 ...kuva on ihan vinossa, taskut on ihan eri korkeudella, takahelma on ihan epäsymmetrinen, koska tietysti unohdin tarkistaa violetin osan leikkauksen jälkeen. Sen lisäksi ompelumerkkikin meni vähän huonosti, liikaa tuli saumuroitua ja lapuissa olevan kukka jäi sauman alle ja M-kirjain osittain. Ja jottei sekään riitä niin niskan kokomerkkikään ei taakse keskelle osunut vaan meni ihan vinoon. Lähellä oli siis tiskirätiksi joutumista, mutta päässee silti käyttöön virheistään huolimatta. Mutta sehän mekossa täsmää hyvin yhteen, kun kaikki on vähän vinossa :D


Kankaat:
-Prinsessa ja frozen Jonic
-minttu t-paita Lasten taikamaa
-Hihojen raitatrikoo Eurokangas
-Keijutrikoo vaihdettu
-Violetti ja viininpunainen kirpparilta

Kaavat:
-T-paidat Ob 3/15 Lionella koko 104; jätetty rimpsuhelma pois, lisätty pituutta ja hihat yksinkertaiset
-Prinsessa mekko ylöosa Ob 1/16 Blå Blomma koko 104cm; pätkästy lantion kohdalta Lionellan mukaan, rimpsuhelma tehty loppukankaasta mitä sai tehtyä.
-Viininpunainen mekko Ob 1/2016 Blå Blomma koko 104cm
-Leggarit Ob 6/14 Back to Front leveys 98cm, pituus 104cm

12 kommenttia:

  1. Minä selasin kuvat eka läpi ennen lukemista ja ajattelin, että onpa kiva tuo kaksivärinen mekko. Eli jos et olis noista ongelmista mitään maininnut niin en varmastikaan mitään "virheitä" olisi edes noteerannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun suurin ärsytys virheisiin on laantunut, niin ihan kiva mekko siitä tuli eikä noita pikkuvikoja tosiaan varmaan edes joka toinen noteeraa :)
      Kiitos Krista!

      Poista
  2. Samaa olin kirjoittamassa kuin Krista :). En olisi huomannut mitään virheitä, ellet olisi kertonut. Mutta oma silmä tietysti aina löytää ne virheet omista töistä, se on ihan tuttua täälläkin. Hienoja prinsessa-juttuja prinsessalle! Kissapaita on myös suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omista töistä tosiaan pompsahtaa pienimmätkin virheet heti silmään. Ja varsinkin tälläisessä perusompelussa ne virheet ärsyttää itseäni eniten. Mutta onneksi niiden kanssa on jo oppinut elämään :)
      Kiitos Hanna!

      Poista
  3. Söpöt asut ja niin kivat yksityiskohdat :)

    VastaaPoista
  4. Näitä kuvia en uskalla näyttää omalle tytölle tai joudun pian itsekin tekemään kangastilauksen Ruotsiin:) Frozen -fani löytyy meidänkin perheestä:) Kauniita vaatteita nämä kaikki:)

    VastaaPoista
  5. Kivoja vaatteita oot tehnyt, varmaan tyttö tyytyväinen.
    Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista ja
      tervetuloa lukijaksi! Ilman muuta poikkean piakkoin vierailulle :)

      Poista
  6. Tosi kivoja vaatteita. Tänne tulen uudelleenkin vierailulle ;-)

    VastaaPoista