torstai 14. huhtikuuta 2016

Frozen Elsa- mekko

Frozen siellä ja Frozen täällä. Muutaman kerran piti leffakin katsoa ja siitähän se innostus nousi potenssiin sata. Monta kertaa oli tyttö pyydellyt Elsa-mekkoa, mutta odottelin josko into siitä hiukan laantuisi. Vaan ei. Ensin ajattelin lampsivani kauppaan mekkoa ostamaan, mutta sitten kävin blogeja ja facebookin ompeluryhmiä läpi, missä oli tehty Elsa-mekkoja. Niistä sain kipinän kokeilla ommella mekon itse. Moni oli onneksi blogissa/facebookissa vinkannut mistä kankaita oli ostanut ja mitä kangasta käyttänyt. Niiden pohjalta selailin verkkokauppoja. Kangaskapinan sivuille mennessäni löysinkin sieltä kaiken tarvitsemani. Tuskin olisin monesta kaupasta alkanut ostamaan kankaita mekkoa varten.

Ensin oli ajatuksena tehdä paita ja hame erikseen, sillä ajattelin että paitaosaa olisi voinut käyttää kesän juhlissa yläosana ja tehdä jonkun toisenlaisen hameen kaveriksi. Päädyin kuitenkin yhtenäiseen mekkoon. Paitaosa on tehty valkoisesta trikoosta ja sinisestä pitsistä. Kaula-aukosta tein sen verran ison, että mekon voi pukea joko ylä-tai alakautta päälle. Mekko on myös samanlainen edestä ja takaa, niin sen voi pukea kummin päin vaan. Hameosa on tehty paksusta sifongista eli georgettestä. Tilasin myös morsisussatiinia, koska en ollut varma kumpi olisi parempi hameosaksi. Päädyin paksuun sifonkiin sen keveyden vuoksi. Hameosaa on hieman rypytetty vyötäröllä ja lisäsin siihen pitsiä toiselle sivulle. Viitta on turkoosia organzaa, missä on lumihiutaleen muotoisia foliopainatuksia. 

Kaavaa ei ollut, vaan tyypilliseen tapaani laitoin vaan hihattoman mekon kankaan päälle ja saksin menemään yläosan. Hameosa tehty samaan tapaan, silmämääräisesti arvioiden leveys ja pituus. Viitan mittasin niin, että ylettyy lähes maahan asti, muuten sen on vain neliö, mikä hieman kapenee ylöspäin. Laitoin tarrakiinnityksen eteen. Hameen helman ja pitsin sekä viitan huolittelin rullapäärmeellä.

HommaHuoneen huhtikuun värihaaste on vihreä. Osallistun tällä samalla haasteeseen. 






Kankaat:

Kaavat:
-ei kaavoja :D

8 kommenttia:

  1. Kyllä nyt pienen Elsan kelpaa! Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä asuukin Elsa-tyttö, arvon prinsessa tällä hetkellä :D
      Kiitos Krista!

      Poista
  2. Oi, hurmaava mekko! Ihan varmasti pieni prinsessa on iki-onnellinen tästä :)

    VastaaPoista
  3. Unelmamekko pikku prinsessalle! Meillä tuo Frozen innostus on pikku hiljaa alkanut laantumaan, tyttö suostuu pukemaan jo muutakin päälleen kuin Frozen-vaatteita:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siis on toivoa, että Frozen into joskus laantuu :D
      Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  4. Tyttö huusi korkeelta ja kovaa olkani takaa, että "FROZEN- mekko" :D. Meillä ei ota laantuakseen tämä fanitus. Tämä mekko on hieman erilainen ja pirteä juurikin näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että mekko on tunnistettavissa. Frozen fanitus kyllä näkyy ja kuuluu täälläkin :D
      Kiitos Sanne-Maija!

      Poista