tiistai 7. helmikuuta 2017

Ulkovaatetta 116cm ja 56cm

 Tein tytölle softshell takin ja housut Eurokankaasta valitsemistaan kankaista. Softshell olikin mukavaa ja helppoa ommeltavaa. Kaavana housuissa OB 4/15 Windy Day 116cm. Muokkasin sivusaumat yhtenäiseksi. Takissa sama lehti Ob 4/15 Warm Inside 116cm. Takista muokattu hihoihin kuminauha, en laittanut huppuun kiristystä ja hieman pidensin takkia. Mielestäni kaava vastasi hyvin kokoaan ja oli juuri sopiva tytölleni.

Housut ompelin ensin ja tietysti siinä ompleuhurmiossa unohtui heijastimet. Joten lisäsin niitä jälkeenpäin. Takkia tehdessä sitten muistinkin hieman miettiä heijastimien paikkoja. 


Hupun kiinnitys KAM-nepeillä


 Housut edestä


 Housut takaa


 Vyötäröllä säätö kuminauhaVauvalle ompelin ulkoilukankaasta ja tikkivuoresta pussihaalarin. Tähän mallia ja mittoja katsoin muista vaatteista ja muuten aika vapaasti saksin kankaat. Harmikseni puku jäi jo pieneksi vauvan ollessa reilut 2kk, olisi pitänyt tehdä jalkoihin enemmän tilaa.
Hupussa ja kauluksessa fleece.


KAM-nepit kiinnityksessä Aurinkoisia talvipäiviä!

4 kommenttia:

 1. Ihan ensiksi, onnittelut perheenlisäyksestä<3 Ihania aikoja siellä vietetään:) Ihania vaatteita siellä myös syntynyt! Kivasti jatkuu tuo pisarateema noissa heijastimissa, tosi nätin näköinen ulkoilupuku, kuten myös pussihaalari. Softshelliä on varmasti mukava ommella, eikä tarvitse vuorien kanssa tuskailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuollainen pieni nyytti vaan on valloittanut koko perheen :)

   Poista
 2. Wau! Hienon näköiset ulkoiluvaatteet! Noi heijastinpisarat onkin tosi kiva idea. Hattua nostan, minä en ole saanut aikaiseksi ikinä tehtyä ulkoiluvaatteita lapselle. Jotenkin ajattelen sen olevan kamalan vaikeaa ja työlästä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisävaatetta alkoi jo olla sen verran paljon, että oli jo "pakko" siirtyä ulkovaatteisiin. Kun aloitti tuollaisista simppeleistä malleista ja helposta ommeltavasta, niin ei se niin työlästä ollutkaan. Ainut kohta missä kone meinasi nikotella oli kauluksen paksuin kohta ylhäällä, mutta siitäkin selvittiin :)

   Poista