maanantai 3. marraskuuta 2014

Ompeluhaaste vko 4

MALLIKELPOINEN blogin neljännen viikon ompeluhaaste kohdistuu kaikenikäisiin poikiin. Päätin jo viime viikon jälkeen tehdä tämän kierrätysompeluna. Haasteen aiheen jälkeen suuntasin miehen vaatekaapille, mutta sieltä ei löytynyt mitään tuhottavaksi kelpaavaa. Suuntasin kirpputorille ja jo heti ensimmäisistä pöydistä löytyi tarvitsemani miesten kauluspaita 2€ ja neulepaita 1€.

 Pesun ja kuivumisen jälkeen aloin heti suunnittelemaan toteutusta. Valitettavasti neulepaitaa leikellessä huomasin siinä epämääräisiä tahroja tms. jälkiä mitä en pystynyt kiertämään. Siitä paidasta tuli koetilkkuja ja napit tietysti talteen. Kauluspaidan sain hyötykäytettyä kokonaan.
Etu-ja takakappaleiden sekä hihojen pohjalla käytin valmista kaavaa, muuten hyötykäytin kauluksen, nappilistat ja hihat. Siinä olikin haastetta itselleni purkaessa ja kaventaessa ja pienentäessä esimerkiksi kaulusta. Huh mitä näpertämistä! Mutta valmista tuli! Tarkoitus on vielä neulepaita tehdä tälle kauluspaidalle kaveriksi ja ehkä housutkin. Kirpputorikierros siis taas edessä.


Täytyy sanoa että kerrankin olen ihan tyytyväinen. Ja jos joustamattomien ompelusta tässä nyt innostuu, niin on ehkä tuo silitys opeteltava. 

Kangas: Kirpputori 2€
Kaava: OB 6/2014 Button Up kauluspaita

Suuri Kiitos MALLIKELPOINEN haasteista! On ollut huikeat 4vkoa. Tullut kokeiltua paljon sellaista mitä ei ilman haasteita olisi varmasti tullut tehtyä!

2 kommenttia:

  1. Siisti ja tyylikäs kauluspaita! Minusta näistä kierrätysmateriaaleista on kiva tehdä niitä juhlavampiakin vaatteita lapsille, kun eivät paljoa maksa. Käyttö on meillä ainakin aika vähäistä kauluspaidoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kerrankin meni aika nappiin, vaikka oli ratkojallakin töitä. Lisäsin vielä sovituskuvia nyt illalta, kun sain pojan kuvattavaksi. Kauluspaidat meilläkin harvakseltaan käytössä, juhlatilanteissa, joten kierrättäminen niihin onkin kannattavaa. Saattaa olla "kertakäyttövaate".

      Poista