lauantai 3. tammikuuta 2015

Collegehousut ja -huppari 122cm

Hyvät uudet vuodet minunkin puolestani! Ompelunurkkauksessa ei ole ollut hiljaista, päinvastoin. Paljonkin on tullut ommeltua viime aikoina, ettei ole edes koneella ehtinyt istua. Vinkkinä vierailijoille, että olen osallistumassa Helmoja ja hepeneitä blogin haasteeseen käsityökirjan tiimoilta. Mielenkiintoisia töitä varmasti luvassa koko tammikuun! Käykää ihmeessä kurkkaa!

Niin sitä huomaa kuinka ei kannata lapsille hirveästi "varastoon" tehdä suurempaa kokoa. Nyt suurena toiveena on koko ajan hupparit ja niitä pitäisi olla paljon ja kun on kaikki pesussa, niin se on mitä suurin harmi. Vielä syksyllä siivosin kaapista lähes käyttämättömiä jo pieneksi jääneitä huppareita pois, koska huppu painaa eikä huppari ole kiva.. Nyt ei muita käytettäisikään. Housujakin pojilla kuluu tiuhaan tahtiin, joten tässä taas yksi setti missä poika itse taas päättänyt millaiset ja millä materiaaleilla ja väreillä tehdään.Hupun tein eritavalla kuin aiemmin ja se meinasi vähän aiheuttaa harmaita hiuksia. Saumuroin reunaan kaitaleen minkä käänsin saumanvaran alle ja tikkasin kiinni. Housut tehty ompeluryhmän haastetuotoksena, missä on tarkoitus ommella 2h aikana annetun aiheen mukaan. Siinä syntyi collegehousut vetoketjutaskuilla ja Marion sienien silityskuvilla. Mario onkin aika suosikki tällä hetkellä chimojen ja star warsin rinnalla.Housuihin poika halusi ehdottomasti vetoketjutaskut, mitä vähän itse kauhistelin koska ei ollut ohjetta enkä ollut aiemmin sellaisia tehnyt.


 Aiemmissa postauksissa täällä ja täällä kirosin kun ei varsinkaan vyötärökuminauha onnistu ensin saumuroiden ja sitten päältä tikaten. No, nyt voin sanoa että alkaa jo sujua. Tähän alan olla jo tyytyväinen.Kaavat ja kankaat:
Huppari:OB 1/13 Bat Boy. Harmaa college kangastukusta, oliivi joustocollege Linnelistä.
Housut: OB 4/13 Ultimate Casual 122cm. Kangas joustocollege (KVK?)

Näistä kaavoista on kyllä muodostumassa luottokaavani, sopivat pojalle hyvin. Kerrankin kaavat mitkä ovat hyvät kerralla, muutamissa mennyt purkutöiksi totaalisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti