maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kierrätys mekko 2-3v - Recycle dress

Ostin facebookin kirpputorilta yllätys kirjan: Mekkoni mun, kirj. Jennifer Paganelli. Kirjassa on monia mielenkiintoisia, simppeleitä ja ihania mekkoja ja muutamia asusteita koossa 2v-14v. Kaavat ja ompeluohjeet on selkeitä ja hyvin selostettu. Olen enemmän ommellut joustavia, joten mielenkiinnolla olen lähtenyt tutustumaan joustamattomien maailmaan. Kirpputorilta tarttui eräs kerta mukaani ihanan pehmeäksi kulunut pussilakana. Lähdin kokeilemaan kirjasta Marin veikeä vyömekko-kaavaa.

Sen verran tein ohjeista poiketen, että helman rypytin framilonilla sen sijaan, että olisin laskostanut ja vasta sitten ommellut kuminauhan. En tehnyt vyölenkkejä, sillä ajattelin josko mekko menisi myös ilman vyötä. Jo kaavojen piirtovaiheessa huomasin kaula-aukon olevan todella iso, joten sitäkin pienensin muutamilla senteillä.


Mekon koko on 2-3v ja käyttäjä 2,5v, mekko on kuitenkin aika väljähkö ja kaula-aukko on edelleen iso. Mekko siis sujautetaan suoraan pään yli ilman kiinnityksiä. Seuraavaan mekkoon tietää selvästi kavennella kaavaa, mutta kyllä tämä käyttöön tulee. Ja tyttö on siis ihan käyrillä kasvava. Mekon malli on kiva ja se oli helppo ja nopea ommella.

Näin sitä on muodostunut tytölle vaatetta kesään. Eskarilaiselta on muutama paitatoive ilmaantunut. Koululainen sitä vastoin ilmaisi toiveensa vaatekauppaan, joten seuraava reissu luultavasti suuntaa H&M:ään eikä kangaskauppaan.
Tämän vuoden tavoitteeksi asetin farkkujen ompelun itselleni. Siinä olenkin hyvässä vauhdissa, muutamia kaavoja olen katsellut ja itseäni mittaillut ja nyt on jo farkkukin leikattuna. Joskohan sitä jo valmista saisi tälle viikkoa. 
 
Mukavaa alkanutta viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Samainen kirja löytyy omastakin hyllystä, mutta juuri tätä mekkoa en ole siitä ommellut :). Kiva, kun tyttö sai noin nätin kesämekon, kelitkin ainakin täällä lämpenivät juuri sopivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin nyt todenteolla innostua mekoista :)
   Täälläkin aurinko lämmitteli mukavasti, mutta tuuli on vielä viileä.
   Kiitos Krista!

   Poista
 2. Ihanan lakanan löysit, tosi kesäinen. Mekon malli on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tuleekin kirpputoreilla kierreltyä ja katseltua pöytiä aivan toisesta näkövinkkelistä kuin ennen ompelua. Kierrätys on mukavaa, mitä on tullut tehtyä viime aikoina turhan vähän.
   Kiitos!

   Poista
 3. Söpö kesämekko! Täälläkin on menossa farkkuprojekti:) Kierrättäminen on kyllä hieno asia, tosin minulla se on keskittynyt enemmän siihen, että vien kirpputoreille tavaraa..Blogeista olen ihastellut mitä kaikkea kierrätysmateriaaleista voi saada aikaan.

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko! Nyt vaan odotellaan niitä kesäisiä päiviä, pääsee pieni tyttönen söpöilemään uudessa suloisessa mekossaan. Kirppikseltä kyllä tekee mahtavia löytöjä, tuokin lakana on niin kesäisen kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kesää ja lämpöä odotellessa :)
   Kiitos Hanna!

   Poista