maanantai 13. huhtikuuta 2015

Puuvillamekko ja napinlävet

Joustamattomia kankaita on tullut ommeltua vähemmän sekä napinlävet on vielä kunnolla testaamatta. Ompelukoneessani on automaattinen napinläpi, mutta joustavilla en ole sitä saanut toimimaan. Jää junnaamaan paikalleen, siitä syystä onkin tullut pääsääntöisesti vältettyä nappeja. Nyt otin härkää sarvista kiinni ja etsin kaavan mihin saisi kerralla useamman harjoitella. Eikä se niin vaikeaa ollut. Ehkä nopein osa koko mekkoa?  

Löysin kivan oloisen kaavan vanhasta Ottobrestä ja kangaskaappia kaivellessa löytyi puuvillatkin. Kaavassa muokkasin hihat vähän toisenlaiseksi, muuten ompelin ohjeen mukaan. Ja siellä se nappirivi komeilee ja jälkeen olen ihan tyytyväinen. Elnani ne ompeli mukisematta paikalleen, niin napit kuin napinlävet. Napit on muuten löytö isotätini nappilaatikosta.

 Sovituskuvat jäivät nyt saamatta, sillä malli ei ollut yhteistyökykyinen :) Tämä ehdottomasti tarvitsee vielä neuletakkia, kun Suomen kesä on arvaamaton.

Kankaat:
-Kangas-Malla

Kaava:
-Ottobre 3/2006 Kukkamekko

Valoisaa kevättä ja aurinkoisia päiviä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Herttainen mekko! Söpöt napit, puuvillassa napinlävet onkin helpompi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuvillaan tosiaan onnistui helposti napinläpi. Kone ollut vuoden minulla, että johan se oli aikakin testata tämä toiminto kunnolla.
   Kiitos Hanna!

   Poista
 2. Kaunis mekko! Napinlävet, itse olen kokonaista kaksi kertaa sellaisia ommellut. Minun koneesta löytyy myös automaattinen napinläpiohjelma, ja näppärästihän se kyllä onnistuu sillä. Tosin ohjekirjaa joutui hieman tutkailemaan. Ja aika herkästi minun konekin jää junnaamaan. Enpä ole muuta kuin yrittänyt säätää paininjalkan puritusta ja vähän avittaa käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napinlävet on kyllä omalla tavallaan ollut oma ompelupeikkonsa. Vetoketjujakin on tullut ommeltua runsaasti. Paininjalan puristuksen säätö puuttuu koneestani (tai en ole ainakaan sitä löytänyt), se voisi kyllä auttaa noiden joustavien kanssa.
   Kiitos Villa Pipo!

   Poista
 3. Onpa ihana mekko, tässä on vähän sellaista vanhan ajan tyyliä, josta tykkään kovasti :). Kiva kun olet saanut hyvän napinläpi- ompelukokemuksen!

  VastaaPoista