torstai 2. huhtikuuta 2015

Kohti kesää 98cm

Aloin suunnitella kesävaatetta tytölle.  Leggareita ja mekkoja, hulmuavia helmoja. Sitä paitsi juurihan uutisissa mainostettiin hellekesää. Kuten aina ja joka vuosi tähän aikaan.


Kesken kesävaate aatosten kyllä käytiin, uskomatonta mutta totta, tekemässä lumiukkoja. Enpäs olisi uskonut, että lunta tosiaan sataa 30.3. oikein kunnolla.

Mutta kesävaatetta tuli silti ommeltua ja uusin Ottobre 3/15 kolahti alkuviikosta sopivasti postiluukusta. Päätin Ottobren tilata hetkeksi, sillä kirjastossa on usein lainassa lehdet ja inspiraation iskiessä on kiva ryhtyä heti hommiin. Itsekin kaavoja olen piirrellyt, mutta niiden lopputulos on aina yhtä jännittävä. Frillamekot on tehty lehden kaavalla ja hihaton omalla. Caprileggareihinkin kaava on lehdessä, mutta nämä caprileggarit ehdin jo itse piirrellä, kun en sillä hetkellä löytänyt valmista kaavaa.Ja tietysti kangasta leikellessä en yhtään huomioinut palloa puhaltelevia puudeleita. Ja niinhän siinä kävi, että se ainut kokonaisena osunut puudeli on pää alaspäin ylemmässä frillassa :)


 Hyvin helmat pyörii mekossa ja se päällä pyörittiinkin kovin. Kaava on helppo toteuttaa ja vastaa hyvin kokoaan. Hihat on tehty ohjeen mukaan kaksinkertaisesta trikoosta ja poimutettu framilonilla. Takaosan muokkasin normaaliksi, ohjeen mukaan se olisi ollut hiukan erilainen. Framilonia en ole vielä kauheasti käyttänyt, joten nyt sitä tuli ihan urakalla testattua.Kaavat:
-Mekko Ottobre 3/15 Lionella 98cm
-leggarit oma
-ilmapallo mekko oma

Kankaat:
-ilmapallotrikoo ostettu kaverilta
-puudelitrikoo Viljamin puoti
-pallotrikoo Eurokangas
-lila lintutrikoo ja leggareiden yksiväriset trikoot tilattu Saksasta


Iloista pääsiäistä! Happy Easter!


6 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita! Itsekin päätin tilata Ottobren samoista syistä monta vuotta harkittuani :) Samaa frillamekkoa lehdessä ihailin ja ajattelin tehdä neidille Noshin ilvestrikoosta mekon sillä kaavalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frillamekko on kiva malli ja ilvestrikoo sopinee siihen hyvin :) Poikien jälkeen ja itse housuihmisenä vaatii hetken totuttelua tällaisiin mekkoihin, mutta heti tyttö siitä tykkäsi.
   Kiitos Heidi!

   Poista
 2. Ihanat kesämekot! Oikeita pienen tytön unelmia röyhelöineen. Ei tunnu kovin keväiselle, meilläkin on taas satanut yöllä lisää lunta, vaikka eletään huhtikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö tuntui olevan onnellinen hulmuavista helmoista. Tilasinkin mekkotehtaan kirjan, joten pääsee kesämekkoja enemmänkin ompelemaan :)
   Täällä onneksi vihdoin on lähes lumet sulaneet. Nyt ei voi enää sataa lunta, eihän?!
   Kiitos Hanna mukavasta kommentista.

   Poista
 3. Oletpa saanut tosi paljon ommeltua, tuo ilmapallomekko on suosikkini näistä, ehkäpä hauskan kuosin takia (ihan täydellinen vappumekko muuten).Kyllä saisi lumet sulaa jo vauhdilla ja auringonpaiste tulla!

  VastaaPoista
 4. Enpäs ajatellutkaan, että ilmapalloista tulikin hyvä vappumekko :).
  Kiitos Krista!

  VastaaPoista