keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Perusvaatteita tytölle ja pojille

Ensikosketuksia digeihin, näin myöhäisheränneenä. Lyhythihainen 130cm ja pitkähihainen 146cm. 130cm t-paitaan valikoi poika itse kankaat. Isommalle tein vähän sen mukaan mitä kaapista kankaita löytyi. Halusin myös kokeilla jotain uutta peruspaidan rinnalle.




T-paita koko 146cm.


 Käytiin kestovaippakaupassa Jyväskylässä kesälomareissulla. Annoin tytön valita oman kankaan sieltä. Heti kun katse osui kaivureihin, tyttö sanoi haluavansa ehdottomasti sen. Sitähän me sitten matkaan napattiin ja nyt sain vihdoin sen ommeltua monien pyyntöjen jälkeen. Yksi kangas tarttui myös Eurokankaasta mukaan tytön toiveesta, meinaan lentokoneet. Ne pääsee paininjalan alle hiukan myöhemmin. Kesälomareissu suuntautui myös Ranuan eläinpuistoon ja siellä tyttö ihastui jääkarhuihin, joten jääkarhut pääsivät paitaan. Nämä vaatteet tehty hiukan isoina koossa 104cm syksyä ajatellen.





Housuihin halusin tehostetikkauksia ja hunajakennolla tikatessa aloin kaivata peitetikkikonetta. Tässä se nyt suuressa pohdinnassa on, tarvitsenko oikeasti?

Kaavat:
-Pitkähihaisen paidan pohjalla OB (?) Linear
-T-paidat oma kaava
-Tytön paita OB 4/15 Three tipes T muokattuna kaulua-aukko normaaliksi
-tytön housuissa oma kaava

Kankaat:
-Jalkapallo ja mopo digi Jonic
-Kaivurit ja tähtitrikoo kestovaippakauppa
-Jääkarhut Kangaskapina
-housujen joustocollege Eurokangas

12 kommenttia:

  1. Todella hienoja perusvaatteita! Näitä olisi suunnitelmissa syksyllä ommella pojalle, kun entiset käyvät pieniksi ja kaappi täynnä kankaita. Kivasti olet yhdistellyt yksivärisiä digiprinttien kanssa. Peitetikistä sen verran, hommasin koneen ihan ompeluharrastuksen alkuaikoina, halvalla kun sain. Toki ilman sitäkin tulee toimeen, mutta itse tykkään siitä kovasti. Kunhan säädöt oppii tekemään (siihen voi toki vierehtää aikaa, koetteli omia hermoja ainakin). Käänteistä, resorin kanttauksista tulee koneella tosi siistit ja tykkään käyttää sitä "koristeommelta". Ja merinovillojen ompelussa ketjutikki on ihan paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuota vastausta pelkäsinkin peittariin liittyen :D Melkein alan kallistua oston puolelle, mutta ostaako uusi liikkeestä vai kyselläkö edullisemmin käytettyä. Se on yksi mitä nyt pohdin. Varmasti myös nopeuttaa ompelua (kunhan säädöt saa kuntoon), kun tänäänkin sen 7x vaihtoi lankoja ja neuloja ompelukoneessa yhdessä vaatteessa.
      Kiitos kommentista Villa Pipo!

      Poista
    2. Seuraavasta kommentista päätellen voin onnitella uuden/käytetyn peittarin omistajaa! Vaikka en ole vielä expertti peitetikkikoneen kanssa, niin kysy ihmeessä jos tulee jotain ongelmia. Muistan itse ainakin, kun tuskailin koneen kanssa alkuaikoina, enkä keksinyt oikein mistä saisin apua!

      Poista
    3. Uuteen päädyin, kun käytettyä ei liikkeisiin soittamalla löytynyt. Kiitos avun tarjouksesta, sitä varmasti tulen tarvitsemaan, vaikka toivon että homma sujuisi kuin vettä vaan :) Tänään koneen saan.

      Poista
  2. Tosi hienoja vaatteita. Minäkin ostin muuten ekan digikankaan tässä muutama viikko sitten :) Suosittelen ehdottomasti peittaria. Tykkään niin kovasti siitä. Peruspaidan ompelee saumurilla ja peittarilla todella nopeasti ja näppärästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenköhän sitä niin on digejä vältellyt. Osa noista minun ostamista on kyllä jotenkin tosi rakeisia ja osa kuvista aika pientä, siitä en kauheasti tykkää. Mutta muuten kyllä on lapset tykänneet, jopa esikoinen esitti yhden toiveen paidasta, vaikkei ole muuten enää ompelemiani vaatteita pitänyt kuin hädän tullen.
      Nyt voin sanoa, että peittari saapuu minullekin. Toivottavasti yhteistyö alkaa sujua yhtä hyvin kuin muidenkin koneideni kanssa :)
      Kiitos Kanneli kommentista!

      Poista
  3. Vai täälläpäin te olette olleet, voi kun olis tiennyt, tosin me taidettiin silloin olla omalla reissullamme sitten :). Onnea uudelle peittarin omistajalle, mulla ei ole sitä vieläkään ja yritän sinnitellä ilman, kun joustavat kankaat mulla vähän sivuosassa ompeluissa. Koulussa olen sellaista teollisuuversiota aikoinaan pässyt kokeileen ja mahdottoman näppärä sellainen kyllä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein road tripin lasten kanssa, varailin mökkejä matkan varrelta ja tutustuttiin Suomeen. En tiennyt Hepokönkään vesiputouksestakaan ennen tätä reissua! Oltiin siis tuolla reissulla jo kesäkuun alussa.
      En meinaa malttaa odottaa peittaria, ensi viikolla sen saan ja onneksi osuu vapaapäivätkin viikolle. Pääsee ahkerasti testailemaan.
      Kiitos Krista!

      Poista
  4. Todella kivannäköiset yhdistelmät digeistä ja yksivärisistä kankaista! Lasten toiveiden toteuttaminen on aina yhtä palkitsevaa, ja näin hienot vaatteet varmasti tulevat päälle moneen kertaan. Onnea uudesta peittarista! Minä olen monet kerrat siitä haaveillut, mutta en ole vielä raaskinut ostaa (saumuri pitäisi uudistaa sitä ennen). Varmasti näppärä vekotin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peittari on näin muutaman päivän tuttavuudella ihan näppärä ja nopea huolitteluissa.
      Kiitos Hanna!

      Poista
  5. Nättejä perusvaatteita olet tehnyt. Ihania kankaita. Olen samaa mieltä muiden kanssa, että kun lapset valkkaa itse kankaat niin tulee luomusta myös pidettyä eri tavalla. Itselläni ei ole kuin perusopetuksen ja vähän huonokin sellainen. Ehkäpä juuri siksi on kaapissa jonkun aikaa ollutkin. Enemmän puikot ja koukku heilunut. Käsityön iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista ja kiva kun poikkesit blogissani Suvituulia!

      Poista