torstai 28. toukokuuta 2015

Kesä tunnelmissa - herkkukori päiväkotiin ja nahkatossut

Kesäloma kolkuttelee jo ovella, niin koululaisella kuin minulla ja perheen pienimmillä, tosin vain 2viikkoa. Mies ahertaa ilman lomia koko kesän. Lähdetään kesäloman kunniaksi reissuun Suomeen. Viimeiset surautukset tehty vähäksi aikaa ja ompelukone ja saumurikin pääsee kesälomalle. Kauniit ilmat vetää ulos ja toinen rakas harrastukseni, juoksu, täyttää vapaat hetket. Talviturkitkin lapset jo heitti! Itse en ihan vielä ole uskaltautunut uimaan. Tämän postauksen myötä blogi hiljenee ajaksi x, ehkä jotain kesän aikana ompelen, ehkä en. Aika näyttää.

Meillähän kävi niinkin mukavasti, että eskarilainen ja pienimmäinen pääsivät samaan tarhaan, tosin tietysti eri ryhmiin. Kesäloman kunniksi tehtiin päiväkodin henkilökunnalle herkkukori. Päälliskangas Ikeasta, minkä lapset väritti. Ruutukangas on kirppikseltä.
 Kori täytettiin erilaisilla herkuilla mm.kahvia, keksejä, ruissipsejä ja pullaa. Herkkujen syönnin jälkeen se sopinee vaikka lelukoriksi päiväkodille.


Ja nyt vihdoin sain ommeltua kauan mietityt tossut tytölle. Tammikuusta asti ollut to do -listalla. Syksyllä on taas varmasti ommeltavaa sen verran, että päätin tossut tehdä jo nyt odottelemaan. Tossut on nahkaa ja pohjassa nahkamokkaa (?) jarruttamassa menoa. Erivärisiä nahkapaloja olen saanut jostakin ja myös äitini osti niitä minulle jostain Tampereen tienoilta. Marian ateljeen  blogista käytän kaavaa ja ohjetta. Tossut on n.kokoa 25 ja tuota Marian kaavaa olen hiukan muokannut kapeammaksi, koska tytöllä on sirompi jalka.
Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!
Happy summer holidays!

8 kommenttia:

 1. Mukavaa kesää! Mainiot tossut odottelevat myöhempiä aikoja ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana kori ja sievät tossut :) Oikein mukavaa loman aikaa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lomatunnelma alkoi tänään kunnolla suvivirren myötä. Mukavaa kesää myös sinulle!

   Poista
 3. Korit on ihanat, mukava kun niissä on myös lasten kädenjälkeä! Hienot tossut, sydämet <3! Ihanaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Rentouttavaa kesän aikaa!

   Poista