perjantai 8. toukokuuta 2015

Tytön hipsteri ohje

Näin minä sen teen: Ohje tytön hipstereihin 98cm


Kaavan olen tehnyt kaupan hipstereitä apuna käyttäen. Mutta miksi ei voisi leggareidenkin kaavaa käyttää, yhdistää vain etu-ja takakappaleet ja pätkäisee sopivasta kohdasta.

Osat näyttävät tältä:


 Laita haarapalojen oikeat puolet vastakkain ja etu-tai takakappale niiden väliin ja ompele yhteen.


 Käännä haarapalat niin, että sauma jää sisälle. Pitäisi näyttää tältä:


Sitten onkin toisen puolen haarakappaleen sauman ompelu sisäpuolelle. Itselläni on vaikea hahmottaa miten kappaleiden tulisi tulla, jotta työ kääntyisi niin kuin haluan. Teenkin sen niin, että laitan palat niin, että näkee mihin sauman pitäisi tulla. Eli haarapaloista kääntää muutaman sentin sisälle ja laittaa toisen kappaleen haaraosan sinne väliin.


 Sitten otan tulevasta sauma kohdasta kiinni ja vedän koko sauman näkyviin.


 Eli nyt pitäisi näyttää tältä.
Tietenkin joku osaa suoraan laittaa kappaleet oikein, mutta itselleni olen tuumannut tämän helpoimmaksi tavaksi. Ompele sauma kiinni ja käännä työ takaisin oikein päin.


Nyt siis pitäisi molempien haarakappaleiden saumat olla sisäpuolella.
Seuraavaksi käännä oikeat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat. Käännä työ oikein päin. Nyt näyttää tältä.Neulaa jalantien käännökset. Itselläni tuli taas haarakappaleesta vähän leveä, joten teen reilun käännöksen. Ompele esim.kaksoisneulalla käännökset. Voisi tietysti käyttää resoriakin, mutta sitten tarvitsee leikata ylimääräisiä käännöksen verran pois.


Sitten alkaakin jo näyttää lähes valmiilta :)

 

 Sitten ei muuta kuin vyötärö valmiiksi esim.resoria, FOE:ta...
Itselläni on FOE:ta ja sen kaksoisneulasin suoraan vyötärölle.


VALMIS!
 
 Edestä
Takaa
Mielelläni kuulen kokemuksia ohjeesta ja neuvon tarvittaessa, jos joku ohjetta kokeilee :)


p.s. ja näihin saa mukavasti käytettyä ne ylimääräiset tilkut

6 kommenttia:

 1. Onpa kivannäköistä tuo FOE. Minä olen muutamat pikkarit tytöille vaan kokeillut, kivasti niihin kyllä saisi tilkkuja kulutettua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Foe on ihanan pehmeää, juuri alusvastteisiin sopivaa. Ostin jotain toistakin, mutta se oli paksumpaa ja kovempaa, eikä oikein lasten alusvaatteisiin sovi. Viime päivinä näitä tehtailleena, alkaa tilkkulaatikon kansi jo mennä kiinni :)

   Poista
 2. Ompeluohjeita on kiva lueskella! Aika paljon tullut opittuakin uusia juttuja ja jippoja sitä kautta. Ja näihin pöksyihin saisi kulutettua niitä kangassuikaleita, joita onkin kertynyt jonkin verran:)

  VastaaPoista
 3. Joskus olen tehnyt alushousuja vastaavalla tyylillä ja niiden tekeminen oli tosi mukavaa. Saa nopeasti valmista ja nätit kangaspalat talteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tosiaan valmistuu tosi helposti ja nopeaan. Huomaamattomasti on pinkka pöksyjä valmiina :)
   Tervetuloa lukijaksi Kanneli!

   Poista