perjantai 15. toukokuuta 2015

Perusvaatetta tytölle 98cm

Housut rennon löysät, tehty mintun värisestä trikoosta. Kaava kuositeltu omasta leggarikaavasta; lisäsin väljyyksiä ja laskin haarasaumaa. Vyöräröllä ja lahkeissa käännettävät trikookaitaleet, mukavat päällä ja lisää käyttöaikaa.


 Selian puutarhapiilo trikoota mietin pitkään mitä tekisi. Ihastuin kuosiin heti, joten siitäkin syystä se taisi kaapissa maleksia hetken aikaa. Tein siitä perus pitkähihaisen paidan ja kangastusseilla väritin muutaman kukan tuomaan väriä. Kaava oma trikoopaidan kaava, tein siihen reilummat väljyydet pukeutumisen helpottamiseksi. Tytöllä kun tuntuu menevän nopeasti hermot jos vaate on liian tiukka eikä itse saa helposti puettua ja riisuttua.
Toiseen paitaan käytin samaa kaavaa.


Paitaan applikoin siksakilla kuvan rintaan.

 

Perusvaatetta, missä ajatuksena helppo yhdisteltävyys muihin vaatteisiin.


 Kankaat:
-Puutarhapiilo Selia
-raitatrikoo Linnel ja applikoidun kukan sain ompelukaverilta
-minttu trikoo poppanavakka

Kaavat:
Housuissa ja paidoissa oma kaava


Aurinkoista ja aktiivista viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tosi ihanan näköiset vaatteet. Kiva kun olet värittynyt kukkia. Nätisti korostuu kuosista. Ihana tuo kukka-applis paidassa. Sinullekin mukavaa viikonloppua:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin itseasiassa kangastussit jo joku aika sitten, että piirtelisin niillä enemmänikin juttuja, mutta en sitten ole uskaltanutkaan alkaa kokeilemaan värittämistä enempää.
   Kiitos Kanneli :)

   Poista
 2. Aivan ihania nuo väritetyt kukat! Tällaiset nätit ja mukavat vaatteet ovat varmasti niitä, joita lapset mieluiten käyttävät. Ja aikuisenkin silmää miellyttää :). Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että perusvaatteet lapset helpoiten valitsee kaapista. Ja onhan niitä mukava ommellakin, kun valmistuu nopeaan :)
   Minä vietänkin tämän viikonlopun yötyötä tehden.
   Kiitos Hanna!

   Poista
 3. Tätä puutarhapiilokangasta olen monesti ihastellut. Silloin ku tuli enimmäkseen lapsille ommeltua niin monta suunnitelmaa oli tästä kankaasta, silloin se vain sattui olemaan loppu varastosta. Ihania vaatteita olet ommellut taas ja tuo kangasväritys on todella kivannäköinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhapiilossa on kyllä jotain mikä vetoaa. Sitä jäi vielä onneksi palanen, saa nähdä koska raaskin sen loppupalan käyttää.
   Kiitos Villa Pipo!

   Poista