tiistai 19. toukokuuta 2015

Voiko tytöllä olla liikaa vaatteita? - Can a girl have too much clothes?

 Eihän tytöllä voi olla liikaa vaatteita?
 

Bambi mekko liehuhelmalla. Alaosa tehty suorakaiteeksi ja rypytetty framilonilla. Yläosan pohjalla Ob 3/15 Lionella.


 Farkut tehty samalla kaavalla kuin täällä, tosin takakaarroke jäi pois, kun sen itseasiassa huomasin vasta siinä vaiheessa kun housut oli jo vyötäröä vaille ommeltuna. En alkanut purkamaan.
Shortsit, jos se hellekesä sieltä tulisi tänäkin vuonna.
 Hihaton mekko omalla kaavalla. Tein myös hupparin. Tässä jos missä kaikki vastusti. Lähdin ompelemaan ajatuksella, että äkkiä surautan tälläisen helpon hupparin. Noh, taisin enemmän käyttää aikaa purkamiseen kuin ompeluun. Mutta se mikä oli ilon asia, vetoketju onnistui kerralla hyvin. Suurimman ongelman ja päänvaivan tuotti hupun pussiin ompelu, miten se voikin olla aina yhtä takkuista? Milloin vetoketju osoitti väärään suuntaan ja seuraavalla ompelulla ei osunut kankaat ompeleen alle, vaan niskassa oli reikää. Vihdoin kun sain hupun tyydyttävästi ommeltua, niin seuraavaksi pääsinkin purkamaan helman kaksoisneulausta. Elnani tikkaa kaksoisneulalla varmasti (tosin nyt on ajoittain tullut jostain syystä hyppytikkiä), kunhan löysää himpun alalankaa ja tikinpituus n.3.5. Mutta nythän tietysti olin kiristänyt alalankaa löysäämisen sijaan. Huoh. Kyllä raastoi hermoja. Ja taas muistutus itselleni ettei koskaan pitäisi lähteä ompelemaan liian itsevarmasti "tästä äkkiä", koska se minulla tuntuu aina kostautuvan. 

 Tässä vielä seteiksi kuvattuna

Kaavat:
-Farkut: OB 1/12 Pipe Leg 92cm, muokattuna kuminauha vyötärökaistale
-Shortsit 98cm: oma kaava
-Bambimekko 98cm:   yläosan pohjana Ob 3/15 Lionella, helma suorakaide rypytettynä
-hihaton mekko 98cm: oma kaava
-Huppari 98cm: Ob 6/14 Happy Combo, vain huppu vuoritettu

Kankaat:
-Bambikangas Taikatuulia 
-Kuplat Linnel
-punainen trikoo Poppanavakka
-keltainen farkku FB kirpputori
-Keltainen frotee FB kirpputori
-Hattarakekkerit joustocollege Viljamin puoti
-hupparin keltainen trikoo saatu


8 kommenttia:

 1. Ihanuuksia syntyi - vaikeuksista huolimatta ;)

  VastaaPoista
 2. kauniita vaatteita! Tuo ihan äkkiä, nopsaan tässä puolessa tunnissa on kyllä aina just tollasta, että vähintään kaksi tuntia sitten kuitenkin menee! Mikähän siinä oikein onkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksella "teen tämän äkkiä, kun on hetki aikaa" on kyllä aina pitkittyvät seuraukset :)
   Kiitos Krista!

   Poista
 3. Niin kivan kesäisiä vaatteita, farkut on oikea aurinko! Tykkään paljon noista yhdistelykuvista, niistä aina näkee kivasti sen kokonaisuuden. Onpas se ompelu vastustanut, tuttu tunne :). Minulla kerran tuttu istui vieressä, kun lyhensin hänelle housuja (ei tässä kauaa mene, istu vaan odottamaan). Tunti meni siinä hommassa, missä normaalisti vartti. Enää en pyydä odottamaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vaan vastustaa enemmän, lähinnä minulla ainakin huolimattomuutta. Mielelläni laittaisin sovituskuviakin, mutta käyttäjä on nykyään täysin eri mieltä kuvaamisesta. Karkaa piiloon kun kameran näkee :D
   Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 4. Niin tutulle kuulostaa! Tuohon purkamiseen saan hyvinkin usein kulutettua aikaa..Hienoja kesävaatteita olet ommellut, käytännöllistä ja siistiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkojasta tuli heti ompelun ensi metreillä tärkeä kaveri, mutta virheistä parhaiten oppii ;)
   Kiitos Villa Pipo!

   Poista